Loading icon

Navigacija u Corku: Najbolji trikovi za iznajmljivanje automobila koje trebate znati

Istraživanje šarmantnog i živahnog grada Corka, s njegovim valovitim, zelenim brežuljcima i povijesnim znamenitostima, može biti uzbudljivo iskustvo. Međutim, istinski uroniti u sve što grad ima za ponuditi bilo bi puno lakše s pravim trikovima za najam automobila. Tu mi nastupamo! Uronimo odmah u ove vrhunske hakove za iznajmljivanje automobila koje morate znati prilikom navigacije Corkom.

Izbjegavajte iznajmljivanje u zračnoj luci

Odlučiti se za najam automobila koji je dostupan u zračnoj luci čini se zgodnim, osobito nakon dugog leta, ali povezani troškovi mogu biti astronomski. Iznajmljivanje u zračnoj luci često uključuje dodatne naknade i poreze, što može znatno povećati vaše ukupne troškove. Ekonomičnije je unajmiti automobil na lokaciji u gradu gdje su cijene obično konkurentnije.

Rezervirajte automobil na duži period

Da, dobro ste pročitali! Rezervacija automobila na duže vrijeme može povremeno dovesti do ukupne niže cijene. Tvrtke za iznajmljivanje automobila ponekad primjenjuju snižene cijene za duže najmove. Ako vam treba vozilo na recimo dva dana, pokušajte produljiti svoju rezervaciju na tri dana i usporedite cijenu. Možda ćete dobiti bolju ponudu.

Preskočite osiguranje (ako ga već imate)

Ako već imate osiguranje automobila, ono se obično odnosi i na automobile za iznajmljivanje. Obratite se svojoj osiguravajućoj agenciji i provjerite odnosi li se vaše pokriće na najam prije nego što se obvežete na dodatne troškove. Mnoge tvrtke koje izdaju kreditne kartice također nude besplatno osiguranje automobila za iznajmljivanje kao povlasticu za vlasnike kartice, pa vrijedi provjeriti i kod njih.

Pregledajte automobil prije napuštanja parkirališta

Prije nego što se veselo odvezete svojim unajmljenim vozilom, odvojite vrijeme i pažljivo pregledajte automobil. Uvjerite se da nema udubljenja ili ogrebotina koje bi se kasnije mogle pripisati vama. Uvijek pregledajte i dokumentirajte sva prethodna oštećenja kako biste izbjegli neočekivane troškove.

Sami napunite spremnik

Tvrtke za iznajmljivanje nude mogućnost povrata automobila s praznim spremnikom uz naknadu. Iako su primamljive, te su naknade često znatno veće od troškova samostalnog punjenja spremnika na lokalnoj benzinskoj postaji. Planirajte unaprijed i odvojite nekoliko minuta da se zaustavite na benzinskoj postaji u blizini zračne luke Cork ili rijeke Lee prije nego što vratite automobil.

Držite se jednog vozača

Svaki dodatni vozač registriran na ugovor obično košta više. Ako je moguće, držite se jednog vozača tijekom trajanja najma kako biste uštedjeli na troškovima. Upamtite, imenovani vozač uvijek mora biti onaj koji vozi kako bi bio povezan s pokrićem osiguranja u slučaju nesreće.

Rezerviraj unaprijed

Baš kao i s letovima i hotelima, općenito je jeftinije unajmiti automobil ako rezervirate dovoljno unaprijed. Rezervacije u zadnji tren mogu biti prilično skupe, posebno u razdobljima najvećeg putovanja. Osim toga, ranom rezervacijom na platformama kao što je bookingcar.eu imat ćete veći izbor vozila po nižim cijenama.

Putovanje izvan sezone

Ako je moguće, pokušajte izbjeći vrhunac turističke sezone. Tijekom ovih razdoblja cijene najma automobila mogu porasti zbog povećane potražnje. Razdoblja sporog turizma često rezultiraju nižim cijenama i boljom dostupnošću.

Kretanje po drugom najvećem gradu u Irskoj zahtijeva malo pripreme. Od povijesne katedrale St. Fin Barre do ugodnog ambijenta engleskih tržnica (link na Google Maps), vaše avanture u Corku bit će iskustvo za pamćenje. S ovim vrhunskim trikovima za iznajmljivanje automobila u rukavu, spremni ste istražiti grad, a istovremeno osigurati pametne i ekonomične mogućnosti putovanja. Sigurna putovanja!