Loading icon

Транспорт в Южна Африка

Транспортът е важна част от икономическото и социално развитие на Южна Африка. Той помага за улесняване на търговията, бизнеса, транспортирането на стоки, достъпа до здравеопазване и градското развитие, наред с други неща.

Транспортната мрежа на Южна Африка се състои от пътища, железопътни линии, летища и пристанища. Министерството на транспорта отговаря за всички аспекти на транспортната система на страната, включително планирането и изпълнението.

Има различни начини за придвижване, но общественият транспорт остава един от най-популярните избори в Южна Африка . Автобусите са често срещана форма на пътуване в страната и много градове имат автобусни бързи транзитни маршрути (BRT), които могат да помогнат за ускоряване на пътуването ви, като същевременно повишават нивата на безопасност.

Системата за обществен транспорт в Южна Африка е основно се състои от градски железопътен транспорт, субсидирани и несубсидирани автобуси и таксиметрови услуги. Такситата са особено популярни в градовете и покрайнините и са евтин и лесен начин за пътуване на дълги разстояния.

Ако пътувате в група, често е по-евтино да резервирате частна кола под наем, отколкото такси или автобус. Има няколко компании за коли под наем в Южна Африка и всички те предлагат различни сделки в зависимост от вашите нужди.

Повечето компании за коли под наем в Южна Африка ще ви позволят да наемете кола за ден, седмица или дори по-дълго, така че можете да планирате съответно пътуването си. Ако посещавате повече от една дестинация по време на престоя си, може би си струва да наемете по-голямо превозно средство, за да покриете повече територия и да изследвате повече от провинцията.

Голям процент от хората в Южна Африка зависят от транспорта да стигнем от място на място. Това включва тези, които живеят в необлагодетелствани райони, където транспортните разходи могат да съставляват значителен процент от месечните разходи.

Цената на транспорта в Южна Африка е проблем, който до голяма степен е свързан с пространствената сегрегация и лошата инфраструктура. Въпреки това правителството работи за подобряване на качеството на обществения транспорт, за да гарантира, че всички хора имат достъп до него.

Въпреки че в Южна Африка има няколко вида автобуси, най-разпространеният е таксиметровият микробус . Те често са пренаселени и понякога са опасни за каране, така че може да помислите за такси с измерване или приложение за навикване на превози като Uber, когато пътувате из страната.

Друга форма на обществен транспорт в Южна Африка е треньори на дълги разстояния. Тези автобуси са удобна и безопасна опция, ако трябва да прекосите страната, но могат да бъдат скъпи.

Пътищата в Южна Африка са основен източник на опасност за пътуващите, тъй като шофьорите често работят под влияние на алкохол или наркотици и имате история на безразсъдно шофиране. Трафикът обикновено е натоварен и хаотичен, а инцидентите са често срещан проблем.

Освен това пътищата понякога са тесни и криволичещи, така че не забравяйте да внимавате за други превозни средства по пътя. Пътен инцидент може да бъде пагубен за спокойствието и благополучието на всеки пътник, така че е изключително важно да шофирате безопасно по всяко време.