Loading icon

Transport în Africa de Sud

Transportul este o parte importantă a dezvoltării economice și sociale a Africii de Sud. Ajută la facilitarea comerțului, afacerilor, transportului de mărfuri, accesului la asistență medicală și dezvoltarea urbană, printre altele.

Rețeaua de transport a Africii de Sud este formată din drumuri, căi ferate, aeroporturi și porturi. Departamentul Transporturilor este responsabil pentru toate aspectele sistemului de transport al țării, inclusiv planificarea și implementarea.

Există o varietate de moduri de deplasare, dar transportul public rămâne una dintre cele mai populare opțiuni din Africa de Sud . Autobuzele sunt o formă obișnuită de călătorie în țară, iar multe orașe au rute de tranzit rapid cu autobuzul (BRT) care vă pot ajuta să vă accelerați călătoria, în același timp la creșterea nivelurilor de siguranță.

Sistemul de transport public din Africa de Sud este compusă în principal din calea ferată de navetiști, autobuze subvenționate și nesubvenționate și servicii de taxi. Taxiurile sunt deosebit de populare în localități și periferii și reprezintă o modalitate ieftină și ușoară de a călători pe distanțe lungi.

Dacă călătoriți în grup, este adesea mai ieftin să rezervați o mașină privată de închiriat decât un taxi sau autobuz. Există mai multe companii de închiriere de mașini în Africa de Sud și toate oferă oferte diferite în funcție de nevoile dvs.

Majoritatea companiilor de închiriere de mașini din Africa de Sud vă vor permite să închiriați o mașină pentru o zi, o săptămână sau chiar mai mult, astfel încât să vă puteți planifica călătoria în consecință. Dacă vizitați mai multe destinații în timpul șederii dvs., ar putea merita să închiriați un vehicul mai mare pentru a acoperi mai mult teren și a explora mai mult peisajul rural.

Un procent mare de oameni din Africa de Sud depind de transport. a ajunge din loc în loc. Aceasta îi include pe cei care trăiesc în zone defavorizate, unde costurile de transport pot reprezenta un procent semnificativ din cheltuielile lunare.

Costul transportului în Africa de Sud este o problemă care este în mare măsură legată de segregarea spațială și infrastructura deficitară. Cu toate acestea, guvernul lucrează pentru a îmbunătăți calitatea transportului public pentru a se asigura că toți oamenii au acces la acesta.

Deși există mai multe tipuri de autobuze în Africa de Sud, cel mai comun este microbuzul taxi . Acestea sunt adesea supraaglomerate și uneori sunt periculoase pentru a călători, așa că vă recomandăm să luați în considerare un taxi cu contorizare sau o aplicație de transport cum ar fi Uber atunci când călătoriți prin țară.

O altă formă de transport public în sud. Africa sunt antrenori de distanță lungă. Aceste autobuze sunt o opțiune convenabilă și sigură de luat dacă trebuie să traversați țara, dar pot fi costisitoare.

Drumurile din Africa de Sud reprezintă o sursă majoră de pericol pentru călători, deoarece șoferii operează adesea sub influența alcoolului sau a drogurilor și au antecedente de conducere nesăbuită. Traficul este de obicei intens și haotic, iar accidentele sunt o problemă comună.

În plus, drumurile sunt uneori înguste și întortocheate, așa că asigurați-vă că aveți grijă la alte vehicule de pe drum. Un accident rutier poate fi devastator pentru liniștea și bunăstarea oricărui călător, așa că este esențial să conduceți în siguranță în orice moment.