Loading icon

Transport i Sør-Afrika

Transport er en viktig del av Sør-Afrikas økonomiske og sosiale utvikling. Det bidrar til å legge til rette for handel, næringsliv, transport av varer, tilgang til helsetjenester og byutvikling blant annet.

Sør-Afrikas transportnettverk består av veier, jernbaner, flyplasser og havner. Transportdepartementet er ansvarlig for alle aspekter av landets transportsystem, inkludert planlegging og gjennomføring.

Det finnes en rekke måter å komme seg rundt på, men offentlig transport er fortsatt et av de mest populære valgene i Sør-Afrika . Busser er en vanlig reiseform i landet, og mange byer har bussruter (BRT) som kan bidra til å øke hastigheten på reisen din og samtidig øke sikkerhetsnivået.

Det offentlige transportsystemet i Sør-Afrika er består hovedsakelig av pendeltog, subsidierte og usubsidierede busser og drosjetjenester. Drosjer er spesielt populære i townships og utkanter, og er en billig og enkel måte å reise lange avstander på.

Hvis du reiser i en gruppe, er det ofte billigere å bestille en privat leiebil enn en taxi eller buss. Det er flere bilutleiefirmaer i Sør-Afrika, og de tilbyr alle forskjellige tilbud avhengig av dine behov.

De fleste bilutleiefirmaer i Sør-Afrika lar deg leie en bil for en dag, en uke eller til og med lengre, slik at du kan planlegge reisen deretter. Hvis du besøker mer enn én destinasjon i løpet av oppholdet, kan det være verdt å leie et større kjøretøy for å dekke mer terreng og utforske mer av landsbygda.

En stor prosentandel av mennesker i Sør-Afrika er avhengig av transport å komme seg fra sted til sted. Dette inkluderer de som bor i vanskeligstilte områder, hvor transportkostnader kan utgjøre en betydelig prosentandel av månedlige utgifter.

Kostnadene for transport i Sør-Afrika er et problem som i stor grad er knyttet til romlig segregering og dårlig infrastruktur. Regjeringen jobber imidlertid med å forbedre kvaliteten på offentlig transport for å sikre at alle mennesker har tilgang til den.

Selv om det finnes flere typer busser i Sør-Afrika, er den vanligste minibusstaxien. . Disse er ofte overfylte og til tider farlige å kjøre på, så det kan være lurt å vurdere en taksttaxi eller en tur-app som Uber når du reiser rundt i landet.

En annen form for offentlig transport i sør. Afrika er langdistansetrenere. Disse bussene er et praktisk og trygt alternativ å ta hvis du trenger å krysse landet, men de kan være dyre.

Veier i Sør-Afrika er en stor kilde til fare for reisende, ettersom sjåfører ofte kjører under påvirkning av alkohol eller narkotika og har en historie med hensynsløs kjøring. Trafikken er vanligvis tung og kaotisk, og ulykker er et vanlig problem.

I tillegg er veiene noen ganger smale og svingete, så pass på å se opp for andre kjøretøy på veien. En trafikkulykke kan være ødeleggende for alle reisendes trygghet og velvære, så det er avgjørende å kjøre trygt til enhver tid.