Loading icon

Doprava v Jižní Africe

Doprava je důležitou součástí hospodářského a sociálního rozvoje Jihoafrické republiky. Pomáhá mimo jiné usnadnit obchod, podnikání, přepravu zboží, přístup ke zdravotní péči a rozvoj měst.

Dopravní síť Jižní Afriky tvoří silnice, železnice, letiště a přístavy. Ministerstvo dopravy je zodpovědné za všechny aspekty dopravního systému země, včetně plánování a implementace.

Existuje řada způsobů, jak se tam pohybovat, ale veřejná doprava zůstává jednou z nejoblíbenějších možností v Jižní Africe . Autobusy jsou v zemi běžnou formou cestování a mnoho měst má autobusové rychlé tranzitní trasy (BRT), které mohou pomoci urychlit vaši cestu a zároveň zvýšit úroveň bezpečnosti.

Systém veřejné dopravy v Jižní Africe je se skládá především z příměstské železnice, dotovaných a nedotovaných autobusů a taxislužeb. Taxíky jsou obzvláště oblíbené ve městech a na předměstích a představují levný a snadný způsob, jak cestovat na dlouhé vzdálenosti.

Pokud cestujete ve skupině, je často levnější zarezervovat si soukromé auto než taxi nebo autobus. V Jižní Africe existuje několik autopůjčoven a všechny nabízejí různé nabídky v závislosti na vašich potřebách.

Většina autopůjčoven v Jihoafrická republika vám umožní pronajmout si auto na jeden den, týden nebo dokonce delší, takže si cestu můžete naplánovat podle toho. Pokud během svého pobytu navštívíte více než jednu destinaci, možná by stálo za to pronajmout si větší vozidlo, abyste pokryli větší území a prozkoumali větší část venkova.

Velké procento lidí v Jižní Africe závisí na dopravě. dostat se z místa na místo. To zahrnuje i ty, kteří žijí ve znevýhodněných oblastech, kde náklady na dopravu mohou tvořit značné procento měsíčních výdajů.

Náklady na dopravu v Jižní Africe jsou problémem, který do značné míry souvisí s prostorovou segregací a špatnou infrastrukturou. Vláda však pracuje na zlepšení kvality veřejné dopravy, aby k ní měli přístup všichni lidé.

I když v Jižní Africe existuje několik typů autobusů, nejběžnějším je minibus taxi . Ty jsou často přeplněné a jízda na nich je někdy nebezpečná, takže při cestování po zemi možná budete chtít zvážit použití taxíku s měřeným časem nebo aplikaci pro odvoz, jako je Uber.

Další způsob veřejné dopravy na jihu Afrika jsou autobusy na dlouhé vzdálenosti. Tyto autobusy jsou pohodlnou a bezpečnou volbou, pokud potřebujete přejet zemi, ale mohou být drahé.

Silnice v Jihoafrické republice jsou pro cestující velkým zdrojem nebezpečí, protože řidiči často jezdí pod hranicí pod vlivem alkoholu nebo drog a v minulosti řídili bezohledně. Provoz je obvykle hustý a chaotický a nehody jsou častým problémem.

Kromě toho jsou silnice někdy úzké a klikaté, takže dávejte pozor na ostatní vozidla na silnici. Silniční nehoda může být zničující pro klid a pohodu každého cestovatele, takže je důležité vždy řídit bezpečně.