Loading icon

Transportas Pietų Afrikoje

Transportas yra svarbi Pietų Afrikos ekonominio ir socialinio vystymosi dalis. Tai padeda palengvinti prekybą, verslą, prekių gabenimą, prieigą prie sveikatos priežiūros ir miestų plėtrą, be kita ko.

Pietų Afrikos transporto tinklą sudaro keliai, geležinkeliai, oro uostai ir uostai. Transporto departamentas yra atsakingas už visus šalies transporto sistemos aspektus, įskaitant planavimą ir įgyvendinimą.

Yra įvairių būdų keliauti, tačiau viešasis transportas išlieka vienu populiariausių pasirinkimų Pietų Afrikoje. . Autobusai yra įprasta kelionės forma šalyje, o daugelyje miestų yra greitojo autobusų tranzito maršrutai (BRT), kurie gali padėti pagreitinti kelionę ir padidinti saugumo lygį.

Pietų Afrikos viešojo transporto sistema yra daugiausia sudaryta iš priemiestinių geležinkelių, subsidijuojamų ir nesubsidijuotų autobusų bei taksi paslaugų. Taksi ypač populiarūs miesteliuose ir priemiesčiuose ir yra pigus ir paprastas būdas keliauti didelius atstumus.

Jei keliaujate grupe, dažnai pigiau užsisakyti asmeninį išsinuomotą automobilį nei taksi ar autobusas. Pietų Afrikoje yra keletas automobilių nuomos kompanijų ir jos visos siūlo skirtingus pasiūlymus, atsižvelgiant į jūsų poreikius.

Dauguma automobilių nuomos kompanijų Pietų Afrikoje leidžia išsinuomoti automobilį dienai, savaitei ar net ilgiau, kad galėtumėte atitinkamai planuoti kelionę. Jei per savo viešnagę lankotės daugiau nei vienoje vietoje, gali būti verta išsinuomoti didesnę transporto priemonę, kad apvažiuotumėte daugiau žemės ir apžiūrėtumėte daugiau kaimo.

Didelė žmonių Pietų Afrikoje priklauso nuo transporto. patekti iš vietos į vietą. Tai apima asmenis, gyvenančius nepalankioje padėtyje esančiose vietovėse, kur transporto išlaidos gali sudaryti didelę mėnesinių išlaidų dalį.

Transportavimo išlaidos Pietų Afrikoje yra problema, kuri daugiausia susijusi su erdvine segregacija ir prasta infrastruktūra. Tačiau vyriausybė stengiasi pagerinti viešojo transporto kokybę, kad visi žmonės galėtų juo naudotis.

Nors Pietų Afrikoje yra kelių tipų autobusai, labiausiai paplitę yra mikroautobusai. . Jie dažnai būna perpildyti ir kartais pavojinga važiuoti, todėl keliaudami po šalį galite pasirinkti taksi su matuokliu arba pavėžėjimo programą, pvz., „Uber“.

Kita viešojo transporto rūšis pietuose. Afrika yra tolimųjų reisų treneriai. Šie autobusai yra patogus ir saugus pasirinkimas, jei reikia kirsti šalį, tačiau jie gali būti brangūs.

Keliai Pietų Afrikoje kelia didelį pavojų keliautojams, nes vairuotojai dažnai važiuoja pagal apsvaigęs nuo alkoholio ar narkotikų ir yra buvęs neatsargiai vairavęs. Eismas paprastai yra intensyvus ir chaotiškas, o nelaimingi atsitikimai – dažna problema.

Be to, keliai kartais būna siauri ir vingiuoti, todėl būtinai stebėkite, ar kelyje nevažiuoja kitos transporto priemonės. Nelaimingas atsitikimas kelyje gali pakenkti bet kurio keliautojo ramybei ir gerovei, todėl labai svarbu visada vairuoti saugiai.