Loading icon

Kuljetukset Etelä-Afrikassa

Liikenne on tärkeä osa Etelä-Afrikan taloudellista ja sosiaalista kehitystä. Se helpottaa muun muassa kauppaa, liiketoimintaa, tavarakuljetuksia, terveydenhuoltoon pääsyä ja kaupunkikehitystä.

Etelä-Afrikan liikenneverkko koostuu teistä, rautateistä, lentokentistä ja satamista. Liikenneministeriö on vastuussa maan liikennejärjestelmän kaikista osa-alueista, mukaan lukien suunnittelusta ja toteutuksesta.

On olemassa useita tapoja liikkua, mutta julkinen liikenne on edelleen yksi suosituimmista vaihtoehdoista Etelä-Afrikassa . Bussit ovat yleinen matkustusmuoto maassa, ja monissa kaupungeissa on nopeat bussireitit (BRT), jotka voivat nopeuttaa matkaasi ja samalla parantaa turvallisuustasoa.

Etelä-Afrikan julkinen liikennejärjestelmä on koostuu pääasiassa lähijunaliikenteestä, tuetuista ja tuettamattomista linja-autoista sekä taksipalveluista. Taksit ovat erityisen suosittuja paikkakunnilla ja esikaupunkialueilla, ja ne ovat halpa ja helppo tapa matkustaa pitkiä matkoja.

Jos matkustat ryhmässä, on usein halvempaa varata yksityinen vuokra-auto kuin taksi tai taksi. linja-auto. Etelä-Afrikassa on useita autovuokraamoita, ja ne kaikki tarjoavat erilaisia tarjouksia tarpeidesi mukaan.

Useimmat Etelä-Afrikan autovuokraamot antavat sinun vuokrata auton päiväksi, viikoksi tai jopa pidempään, joten voit suunnitella matkasi sen mukaan. Jos vierailet useammassa kuin yhdessä kohteessa oleskelusi aikana, kannattaa vuokrata suurempi ajoneuvo, jotta voit tutustua enemmän maaseutuun.

Suuri osa Etelä-Afrikan ihmisistä on riippuvaisia liikenteestä. päästä paikasta toiseen. Tämä sisältää epäsuotuisilla alueilla asuvat, joilla kuljetuskustannukset voivat muodostaa merkittävän osan kuukausittaisista kuluista.

Etelä-Afrikan kuljetuskustannukset ovat ongelma, joka liittyy suurelta osin alueelliseen eriytymiseen ja huonoon infrastruktuuriin. Hallitus pyrkii kuitenkin parantamaan julkisen liikenteen laatua varmistaakseen, että kaikki ihmiset pääsevät siihen.

Vaikka Etelä-Afrikassa on useita linja-autotyyppejä, yleisin on minibussitaksi. . Ne ovat usein liian täynnä ja niillä on ajoittain vaarallista ajaa, joten sinun kannattaa harkita mittaritaksia tai kyytipalvelusovellusta, kuten Uberia, kun matkustat ympäri maata.

Toinen joukkoliikennemuoto Etelässä. Afrikka on pitkän matkan valmentajat. Nämä linja-autot ovat kätevä ja turvallinen vaihtoehto, jos sinun on ylitettävä maa, mutta ne voivat olla kalliita.

Etelä-Afrikan tiet ovat suuri vaaran lähde matkustajille, koska kuljettajat liikennöivät usein maan alla. alkoholin tai huumeiden vaikutuksen alaisena ja olet aiemmin ajanut piittaamatonta ajamista. Liikenne on yleensä raskasta ja kaoottista, ja onnettomuudet ovat yleinen ongelma.

Lisäksi tiet ovat joskus kapeita ja mutkaisia, joten muista varoa muita tiellä liikkuvia ajoneuvoja. Tieonnettomuus voi olla tuhoisa jokaisen matkustajan mielenrauhalle ja hyvinvoinnille, joten on erittäin tärkeää ajaa aina turvallisesti.