Loading icon

Μεταφορές στη Νότια Αφρική

Οι μεταφορές αποτελούν σημαντικό μέρος της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της Νοτίου Αφρικής. Βοηθά στη διευκόλυνση του εμπορίου, των επιχειρήσεων, της μεταφοράς αγαθών, της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη και την αστική ανάπτυξη, μεταξύ άλλων.

Το δίκτυο μεταφορών της Νότιας Αφρικής αποτελείται από δρόμους, σιδηροδρόμους, αεροδρόμια και λιμάνια. Το Υπουργείο Μεταφορών είναι υπεύθυνο για όλες τις πτυχές του συστήματος μεταφορών της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού και της υλοποίησης.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να μετακινηθείτε, αλλά τα δημόσια μέσα μεταφοράς παραμένουν μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στη Νότια Αφρική . Τα λεωφορεία είναι μια κοινή μορφή ταξιδιού στη χώρα και πολλές πόλεις έχουν διαδρομές ταχείας διέλευσης με λεωφορείο (BRT) που μπορούν να βοηθήσουν στην επιτάχυνση του ταξιδιού σας, ενώ παράλληλα αυξάνουν τα επίπεδα ασφάλειας.

Το σύστημα δημόσιων μεταφορών στη Νότια Αφρική είναι αποτελείται κυρίως από προαστιακό σιδηρόδρομο, επιδοτούμενα και μη λεωφορεία και υπηρεσίες ταξί. Τα ταξί είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε δήμους και προάστια και είναι ένας φθηνός και εύκολος τρόπος για να ταξιδέψετε σε μεγάλες αποστάσεις.

Αν ταξιδεύετε ομαδικά, είναι συχνά φθηνότερο να κάνετε κράτηση για ιδιωτικό ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από ένα ταξί ή λεωφορείο. Υπάρχουν πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στη Νότια Αφρική και όλες προσφέρουν διαφορετικές προσφορές ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Οι περισσότερες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στη Νότια Αφρική θα σας επιτρέψουν να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο για μια μέρα, μια εβδομάδα ή ακόμα και περισσότερο, ώστε να μπορείτε να προγραμματίσετε το ταξίδι σας ανάλογα. Εάν επισκέπτεστε περισσότερους από έναν προορισμούς κατά τη διάρκεια της διαμονής σας, ίσως αξίζει να νοικιάσετε ένα μεγαλύτερο όχημα για να καλύψετε περισσότερο έδαφος και να εξερευνήσετε περισσότερο την ύπαιθρο.

Ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων στη Νότια Αφρική εξαρτάται από τη μεταφορά. να πας από μέρος σε μέρος. Αυτό περιλαμβάνει όσους ζουν σε μειονεκτικές περιοχές, όπου το κόστος μεταφοράς μπορεί να αποτελέσει σημαντικό ποσοστό των μηνιαίων εξόδων.

Το κόστος μεταφοράς στη Νότια Αφρική είναι ένα ζήτημα που σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τον χωρικό διαχωρισμό και την κακή υποδομή. Ωστόσο, η κυβέρνηση εργάζεται για τη βελτίωση της ποιότητας των δημόσιων συγκοινωνιών προκειμένου να διασφαλίσει ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε αυτές.

Ενώ υπάρχουν διάφοροι τύποι λεωφορείων στη Νότια Αφρική, το πιο συνηθισμένο είναι το ταξί minibus . Αυτά είναι συχνά υπερπλήρη και μερικές φορές είναι επικίνδυνη η οδήγηση, επομένως μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε ένα ταξί με μετρητή ή μια εφαρμογή όπως η Uber όταν ταξιδεύετε σε όλη τη χώρα.

Μια άλλη μορφή δημόσιας συγκοινωνίας στο Νότο. Η Αφρική είναι προπονητές μεγάλων αποστάσεων. Αυτά τα λεωφορεία είναι μια βολική και ασφαλής επιλογή για να πάρετε αν χρειαστεί να διασχίσετε τη χώρα, αλλά μπορεί να είναι ακριβά.

Οι δρόμοι στη Νότια Αφρική αποτελούν σημαντική πηγή κινδύνου για τους ταξιδιώτες, καθώς οι οδηγοί συχνά λειτουργούν κάτω από το επιρροή αλκοόλ ή ναρκωτικών και έχουν ιστορικό αλόγιστης οδήγησης. Η κυκλοφορία είναι συνήθως βαριά και χαοτική και τα ατυχήματα είναι ένα κοινό πρόβλημα.

Επιπλέον, οι δρόμοι μερικές φορές είναι στενοί και με στροφές, οπότε φροντίστε να προσέχετε άλλα οχήματα στο δρόμο. Ένα τροχαίο ατύχημα μπορεί να είναι καταστροφικό για την ψυχική ηρεμία και την ευημερία κάθε ταξιδιώτη, επομένως είναι σημαντικό να οδηγείτε με ασφάλεια ανά πάσα στιγμή.