Loading icon

Güney Afrika'da Ulaşım

Ulaşım, Güney Afrika'nın ekonomik ve sosyal gelişiminin önemli bir parçasıdır. Diğer şeylerin yanı sıra ticareti, ticareti, mal taşımacılığını, sağlık hizmetlerine erişimi ve kentsel gelişimi kolaylaştırmaya yardımcı olur.

Güney Afrika'nın ulaşım ağı karayolları, demiryolları, havaalanları ve limanlardan oluşur. Ulaştırma Bakanlığı, planlama ve uygulama da dahil olmak üzere ülkenin ulaşım sisteminin tüm yönlerinden sorumludur.

Geçiş yapmanın çeşitli yolları vardır, ancak toplu taşıma, Güney Afrika'daki en popüler seçeneklerden biri olmaya devam etmektedir. . Otobüsler, ülkede yaygın bir seyahat şeklidir ve birçok şehirde seyahatinizi hızlandırırken aynı zamanda güvenlik seviyelerini artırmanıza yardımcı olabilecek hızlı otobüs geçiş yolları (BRT) vardır.

Güney Afrika'daki toplu taşıma sistemi, ağırlıklı olarak banliyö demiryolu, sübvansiyonlu ve sübvansiyonsuz otobüsler ve taksi hizmetlerinden oluşmaktadır. Taksiler özellikle ilçelerde ve kenar mahallelerde popülerdir ve uzun mesafeleri seyahat etmenin ucuz ve kolay bir yoludur.

Bir grup halinde seyahat ediyorsanız, genellikle özel araç kiralamak taksi veya otobüs. Güney Afrika'da birçok araç kiralama şirketi var ve hepsi ihtiyaçlarınıza göre farklı fırsatlar sunuyor.

Güney Afrika'daki çoğu araç kiralama şirketi, bir günlüğüne, bir haftaya ve hatta bir haftalığına araba kiralamanıza izin verir. daha uzun, böylece seyahatinizi buna göre planlayabilirsiniz. Kaldığınız süre boyunca birden fazla varış noktasını ziyaret ediyorsanız, daha fazla yer kaplamak ve kırsal bölgeyi daha fazla keşfetmek için daha büyük bir araç kiralamak faydalı olabilir.

Güney Afrika'daki insanların büyük bir yüzdesi ulaşıma bağlıdır. bir yerden bir yere varmak. Bu, ulaşım maliyetlerinin aylık giderlerin önemli bir yüzdesini oluşturabileceği dezavantajlı bölgelerde yaşayanları içerir.

Güney Afrika'da ulaşım maliyeti, büyük ölçüde mekansal ayrışma ve zayıf altyapıyla ilgili bir sorundur. Ancak hükümet, tüm insanların toplu taşımaya erişebilmesini sağlamak için toplu taşıma kalitesini iyileştirmeye çalışıyor.

Güney Afrika'da birkaç otobüs türü olsa da, en yaygın olanı minibüs taksidir. . Bunlar genellikle aşırı kalabalıktır ve bazen binmek tehlikelidir, bu nedenle ülke çapında seyahat ederken taksimetreli bir taksiyi veya Uber gibi bir araç çağırma uygulamasını düşünebilirsiniz.

Güney'de başka bir toplu taşıma şekli Afrika uzun mesafe koçlarıdır. Bu otobüsler, ülkeyi geçmeniz gerektiğinde uygun ve güvenli bir seçenektir, ancak pahalı olabilirler.

Güney Afrika'daki yollar, sürücüler genellikle yolcular için önemli bir tehlike kaynağıdır, çünkü sürücüler genellikle altında çalışır. alkol veya uyuşturucu etkisi ve dikkatsiz sürüş geçmişine sahip olmak. Trafik genellikle yoğun ve kaotiktir ve kazalar yaygın bir sorundur.

Ayrıca, yollar bazen dar ve virajlıdır, bu nedenle yoldaki diğer araçlara dikkat ettiğinizden emin olun. Bir yol kazası, herhangi bir yolcunun iç huzuru ve sağlığı için yıkıcı olabilir, bu nedenle her zaman güvenli bir şekilde araç kullanmak çok önemlidir.