Loading icon

Vervoer in Zuid-Afrika

Vervoer is een belangrijk onderdeel van de economische en sociale ontwikkeling van Zuid-Afrika. Het helpt onder andere handel, zakendoen, goederenvervoer, toegang tot gezondheidszorg en stedelijke ontwikkeling te vergemakkelijken.

Het transportnetwerk van Zuid-Afrika bestaat uit wegen, spoorwegen, luchthavens en havens. Het Department of Transport is verantwoordelijk voor alle aspecten van het transportsysteem van het land, inclusief planning en implementatie.

Er zijn verschillende manieren om je te verplaatsen, maar het openbaar vervoer blijft een van de meest populaire keuzes in Zuid-Afrika . Bussen zijn een veelvoorkomende vorm van reizen in het land en veel steden hebben Bus Rapid Transit Routes (BRT) die u kunnen helpen uw reis te versnellen en tegelijkertijd de veiligheid te verhogen.

Het openbaar vervoersysteem in Zuid-Afrika is bestaat voornamelijk uit forenzenspoor, gesubsidieerde en niet-gesubsidieerde bussen en taxidiensten. Taxi's zijn vooral populair in townships en buitenwijken en zijn een goedkope en gemakkelijke manier om lange afstanden af te leggen.

Als u met een groep reist, is het vaak goedkoper om een privéhuurauto te boeken dan een taxi of bus. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven in Zuid-Afrika en ze bieden allemaal verschillende aanbiedingen, afhankelijk van uw behoeften.

Bij de meeste autoverhuurbedrijven in Zuid-Afrika kunt u een auto huren voor een dag, een week of zelfs langer, zodat u uw reis dienovereenkomstig kunt plannen. Als u tijdens uw verblijf meer dan één bestemming bezoekt, kan het de moeite waard zijn om een groter voertuig te huren om meer terrein te bestrijken en meer van het platteland te verkennen.

Een groot percentage van de mensen in Zuid-Afrika is afhankelijk van vervoer om van plek naar plek te komen. Dit geldt ook voor degenen die in achtergestelde gebieden wonen, waar transportkosten een aanzienlijk percentage van de maandelijkse uitgaven kunnen uitmaken.

De transportkosten in Zuid-Afrika zijn een probleem dat grotendeels verband houdt met ruimtelijke segregatie en slechte infrastructuur. De overheid werkt echter aan het verbeteren van de kwaliteit van het openbaar vervoer om ervoor te zorgen dat alle mensen er toegang toe hebben.

Hoewel er verschillende soorten bussen in Zuid-Afrika zijn, is de meest voorkomende de minibus-taxi . Deze zijn vaak overvol en zijn soms gevaarlijk om op te rijden, dus misschien wilt u een taxi met meter of een taxi-app zoals Uber overwegen wanneer u door het land reist.

Een andere vorm van openbaar vervoer in Zuid Afrika is langeafstandsbussen. Deze bussen zijn een handige en veilige optie om te nemen als u het land moet doorkruisen, maar ze kunnen duur zijn.

Wegen in Zuid-Afrika vormen een grote bron van gevaar voor reizigers, aangezien chauffeurs vaak onder de invloed van alcohol of drugs en een voorgeschiedenis van roekeloos rijgedrag hebben. Het verkeer is meestal druk en chaotisch, en ongevallen zijn een veelvoorkomend probleem.

Bovendien zijn de wegen soms smal en bochtig, dus pas op voor andere voertuigen op de weg. Een verkeersongeval kan verwoestend zijn voor de gemoedsrust en het welzijn van elke reiziger, dus het is van cruciaal belang om te allen tijde veilig te rijden.