Loading icon

Неща за правене в Гран Канария

Докато Гран Канария е малка, тя може да се похвали с дълъг списък с неща за правене и разглеждане. Островът е известен със своите зашеметяващи плажове и водни спортове, а курортите на острова са оживени горещи точки за туристи. Природната красота на острова дори го спечели биорезерват на ЮНЕСКО. За да извлечете максимума от пътуването си, разгледайте тези предложения за неща за правене на Гран Канария.

Наемете кола, ако ще разгледате острова сами. Гран Канария има много пътища, така че колата под наем е най-добрият ви вариант, ако искате да разгледате няколко места, без да харчите много пари. Но ако планирате да шофирате през планинските райони, ще ви трябва кола със задвижване на всички колела. Въпреки че наемането на кола в Гран Канария е по-скъпо от наемането на кола на друг остров, си струва допълнителните пари.

Шофирането в Гран Канария може да бъде предизвикателство, така че не забравяйте да шофирате внимателно. Пътищата като цяло са в добро състояние, въпреки че шофирането по криволичещите планински пътища на острова изисква концентрация и умения. Карайте от дясната страна на пътя. Ограничението на скоростта е 120 км/ч по магистралите и 50 км/ч в градовете. Не забравяйте да спазвате публикуваните ограничения на скоростта и внимавайте за агресивния стил на шофиране на местните жители.

Ако сте в настроение за туризъм, разгледайте вулкана Моган, скрит в южната част на Гран Канария. Това е най-доброто място за гмуркане с шнорхел и тук живеят местните водолази. Не забравяйте да се насладите на великолепните залези от върха на Роке Нубло. Това е естествен символ на Гран Канария и трябва да се види при посещение на острова. Казват, че ако го изкачите, ще се озовете в рая.