Loading icon

Zajímavosti na Gran Canarii

I když je Gran Canaria malá, může se pochlubit dlouhým seznamem věcí, které můžete dělat a vidět. Ostrov je známý svými úžasnými plážemi a vodními sporty a ostrovní letoviska jsou rušnými turistickými místy. Přírodní krása ostrova mu dokonce vynesla biorezervaci UNESCO. Chcete-li ze své cesty vytěžit maximum, podívejte se na tyto návrhy, co dělat na Gran Canarii.

Pokud se chystáte prozkoumat ostrov na vlastní pěst, půjčte si auto. Gran Canaria má mnoho silnic, takže pronájem auta je vaší nejlepší volbou, pokud chcete prozkoumat několik míst, aniž byste utráceli spoustu peněz. Pokud ale plánujete projíždět horské oblasti, budete potřebovat auto s pohonem všech kol. Půjčení auta na Gran Canarii je sice dražší než pronájem auta na jiném ostrově, ale za ty peníze navíc to stojí.

Řízení na Gran Canarii může být náročné, takže jezděte opatrně. Silnice jsou obecně v dobrém stavu, i když jízda po ostrovních klikatých horských silnicích vyžaduje soustředění a dovednost. Jeďte po pravé straně silnice. Rychlostní limit na dálnicích je 120 km/h, ve městech 50 km/h. Určitě dodržujte zveřejněné rychlostní limity a dávejte si pozor na agresivní styl jízdy místních obyvatel.

Pokud máte náladu na pěší turistiku, podívejte se na sopku Mogan, ukrytou na jihu Gran Canaria. Je to nejlepší místo pro šnorchlování a žijí zde místní potápěči. Nezapomeňte si užít nádherné západy slunce z vrcholu Roque Nublo. Je to přírodní symbol Gran Canaria a při návštěvě ostrova ho musíte vidět. Říká se, že když na něj vylezete, ocitnete se v nebi.