Loading icon

Gran Canaria Gezilecek Yerler

Gran Canaria küçük olsa da, yapılacak ve görülecek uzun bir şeyler listesiyle övünür. Ada, muhteşem plajları ve su sporları ile tanınır ve adanın tatil köyleri turistler için hareketli sıcak noktalardır. Adanın doğal güzelliği, onu UNESCO biyo-rezervi bile kazandı. Seyahatinizden en iyi şekilde yararlanmak için Gran Canaria'da yapılacak şeylerle ilgili bu önerilere göz atın.

Adayı kendi başınıza keşfedecekseniz araba kiralayın. Gran Canaria'nın birçok yolu vardır, bu nedenle çok para harcamadan birkaç yeri keşfetmek istiyorsanız, araç kiralama en iyi seçeneğinizdir. Ancak dağlık bölgelerden geçmeyi planlıyorsanız, dört tekerlekten çekişli bir araca ihtiyacınız olacak. Gran Canaria'da araba kiralamak, başka bir adada araba kiralamaktan daha pahalı olsa da, ekstra paraya değer.

Gran Canaria'da araba kullanmak zor olabilir, bu yüzden dikkatli sürdüğünüzden emin olun. Adanın dolambaçlı dağ yollarında sürüş konsantrasyon ve beceri gerektirse de, yollar genellikle iyi durumda. Yolun sağ tarafında sürün. Hız limiti otoyollarda 120km/s, şehirlerde ise 50km/s'dir. Belirtilen hız sınırlarına uyduğunuzdan ve yerel halkın agresif sürüş tarzına dikkat ettiğinizden emin olun.

Yürüyüş havasındaysanız, Gran Canaria'nın güneyinde gizlenmiş Mogan yanardağına göz atın. Burası şnorkelle yüzmek için en iyi yer ve yerel dalgıçlar burada yaşıyor. Roque Nublo'nun tepesinden muhteşem gün batımlarını izlemeyi unutmayın. Gran Canaria'nın doğal sembolüdür ve adayı ziyaret ederken mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Ona tırmanırsanız kendinizi cennette bulacağınız söylenir.