Loading icon

Lucruri de făcut în Gran Canaria

Deși Gran Canaria este mică, se mândrește cu o listă lungă de lucruri de făcut și de văzut. Insula este cunoscută pentru plajele sale uimitoare și sporturile nautice, iar stațiunile insulei sunt locuri fierbinți pentru turiști. Frumusețea naturală a insulei ia adus chiar și o bio-rezervație UNESCO. Pentru a profita la maximum de călătoria dvs., consultați aceste sugestii de lucruri de făcut în Gran Canaria.

Închiriați o mașină dacă aveți de gând să explorați insula pe cont propriu. Gran Canaria are multe drumuri, așa că închirierea de mașini este cea mai bună opțiune dacă doriți să explorați câteva locații fără a cheltui mulți bani. Dar dacă intenționați să conduceți prin zonele muntoase, veți avea nevoie de o mașină cu tracțiune integrală. Deși închirierea unei mașini în Gran Canaria este mai scumpă decât închirierea unei mașini pe altă insulă, merită banii în plus.

Conducerea în Gran Canaria poate fi o provocare, așa că asigurați-vă că conduceți cu atenție. Drumurile sunt în general în stare bună, deși conducerea pe drumurile de munte șerpuite ale insulei necesită concentrare și îndemânare. Conduceți pe partea dreaptă a drumului. Limita de viteză este de 120 km/h pe autostrăzi și 50 km/h în orașe. Asigurați-vă că respectați limitele de viteză afișate și aveți grijă la stilul de condus agresiv al localnicilor.

Dacă aveți chef de drumeții, vedeți vulcanul Mogan, ascuns în sudul Gran Canaria. Acesta este cel mai bun loc pentru a face snorkeling, iar scafandrii locali locuiesc aici. Nu uitați să admirați apusurile magnifice de pe vârful Roque Nublo. Este simbolul natural al Gran Canaria și este de văzut obligatoriu atunci când vizitați insula. Se spune că dacă urci pe el, te vei găsi în rai.