Loading icon

Ką veikti Gran Kanarijoje

Nors Gran Kanarija yra nedidelė, joje yra daug dalykų, kuriuos reikia nuveikti ir pamatyti. Sala garsėja nuostabiais paplūdimiais ir vandens sportu, o salos kurortai yra šurmuliuojantys turistų taškai. Dėl natūralaus grožio salos ji netgi buvo įtraukta į UNESCO biologinį draustinį. Norėdami išnaudoti visas savo kelionės galimybes, peržiūrėkite šiuos pasiūlymus, ką nuveikti Gran Kanarijoje.

Išsinuomokite automobilį, jei ketinate tyrinėti salą savarankiškai. Gran Kanarijoje yra daug kelių, todėl automobilių nuoma yra geriausias pasirinkimas, jei norite apžiūrėti kelias vietas neišleisdami daug pinigų. Bet jei planuojate važiuoti per kalnuotas vietoves, jums reikės automobilio su visais ratais. Nors automobilio nuoma Gran Kanarijoje yra brangesnė nei automobilio nuoma kitoje saloje, tai verta papildomų pinigų.

Vairavimas Gran Kanarijoje gali būti sudėtingas, todėl važiuokite atsargiai. Keliai iš esmės geros būklės, nors važiuojant vingiuotais salos kalnų keliais reikia susikaupti ir įgūdžių. Važiuokite dešine kelio puse. Greitis greitkeliuose yra 120 km/h, mieste – 50 km/h. Būtinai laikykitės paskelbtų greičio apribojimų ir atkreipkite dėmesį į vietinių gyventojų agresyvų vairavimo stilių.

Jei esate nusiteikę žygiui, apžiūrėkite Mogano ugnikalnį, pasislėpusį Gran Kanarijos pietuose. Tai geriausia vieta nardyti, čia gyvena vietiniai narai. Nepamirškite pasigrožėti nuostabiais saulėlydžiais nuo Roque Nublo viršūnės. Tai natūralus Gran Kanarijos simbolis, kurį būtina pamatyti lankantis saloje. Sakoma, kad jei į jį užlipsi, atsidursi danguje.