Loading icon

Što učiniti na Gran Canarii

Iako je Gran Canaria mala, može se pohvaliti dugačkim popisom stvari koje treba učiniti i vidjeti. Otok je poznat po svojim zadivljujućim plažama i vodenim sportovima, a otočna odmarališta su užurbana žarišta za turiste. Prirodne ljepote otoka donijele su mu čak i UNESCO-v bio-rezervat. Kako biste izvukli maksimum iz svog putovanja, pogledajte ove prijedloge za stvari koje možete učiniti na Gran Canarii.

Unajmite automobil ako ćete sami istraživati ​​otok. Gran Canaria ima mnogo cesta, pa je najam automobila najbolja opcija ako želite istražiti nekoliko lokacija bez trošenja puno novca. Ali planirate li se voziti kroz planinska područja, trebat će vam automobil s pogonom na sve kotače. Iako je najam automobila na Gran Canarii skuplji od najma automobila na drugom otoku, isplati se dodatnog novca.

Vožnja na Gran Canarii može biti izazovna, stoga budite oprezni. Ceste su općenito u dobrom stanju, iako vožnja po zavojitim planinskim cestama otoka zahtijeva koncentraciju i vještinu. Vozite desnom stranom ceste. Ograničenje brzine je 120 km/h na autocestama, a 50 km/h u gradovima. Svakako se pridržavajte postavljenih ograničenja brzine i pripazite na agresivan stil vožnje lokalnog stanovništva.

Ako ste raspoloženi za planinarenje, pogledajte vulkan Mogan, skriven na jugu Gran Canarie. Ovo je najbolje mjesto za ronjenje, a ovdje žive lokalni ronioci. Ne zaboravite uživati ​​u veličanstvenim zalascima sunca s vrha Roque Nubla. To je prirodni simbol Gran Canarie i morate ga vidjeti kada posjetite otok. Kaže se da ćete se, ako se popnete na njega, naći u raju.