Loading icon

Saker att göra på Gran Canaria

Medan Gran Canaria är litet, har det en lång lista med saker att göra och se. Ön är känd för sina fantastiska stränder och vattensporter, och öns orter är livliga hotspots för turister. Öns naturliga skönhet har till och med gjort den till ett bioreservat på UNESCO. För att få ut det mesta av din resa, kolla in dessa förslag på saker att göra på Gran Canaria.

Hyr en bil om du ska utforska ön på egen hand. Gran Canaria har många vägar, så en hyrbil är det bästa alternativet om du vill utforska några platser utan att spendera mycket pengar. Men om du planerar att köra genom de bergiga områdena behöver du en bil med fyrhjulsdrift. Även om en hyrbil på Gran Canaria är dyrare än att hyra en bil på en annan ö, är det värt de extra pengarna.

Att köra på Gran Canaria kan vara utmanande, så se till att köra försiktigt. Vägarna är generellt sett i gott skick, men att köra på öns slingrande bergsvägar kräver koncentration och skicklighet. Kör på höger sida av vägen. Hastighetsgränsen är 120 km/h på motorvägarna och 50 km/h i städer. Se till att följa uppsatta hastighetsgränser och se upp för lokalbefolkningens aggressiva körstil.

Om du är sugen på att vandra, kolla in Mogan-vulkanen, gömd på södra Gran Canaria. Detta är det bästa stället att snorkla, och de lokala dykarna bor här. Glöm inte att ta in de magnifika solnedgångarna från toppen av Roque Nublo. Det är Gran Canarias naturliga symbol, och är ett måste när du besöker ön. Det sägs att om du klättrar på den, kommer du att befinna dig i himlen.