Loading icon

Wat te doen op Gran Canaria

Hoewel Gran Canaria klein is, heeft het een lange lijst met dingen om te doen en te zien. Het eiland staat bekend om zijn prachtige stranden en watersporten, en de resorts van het eiland zijn bruisende hotspots voor toeristen. De natuurlijke schoonheid van het eiland heeft het zelfs een UNESCO-bioreservaat opgeleverd. Bekijk deze suggesties voor dingen om te doen op Gran Canaria om het meeste uit uw reis te halen.

Huur een auto als u het eiland op eigen gelegenheid gaat verkennen. Gran Canaria heeft veel wegen, dus een auto huren is uw beste optie als u een paar locaties wilt verkennen zonder veel geld uit te geven. Maar als je van plan bent om door de bergachtige gebieden te rijden, heb je een auto met vierwielaandrijving nodig. Hoewel het huren van een auto op Gran Canaria duurder is dan het huren van een auto op een ander eiland, is het het extra geld zeker waard.

Autorijden op Gran Canaria kan een uitdaging zijn, dus rijd voorzichtig. De wegen zijn over het algemeen in goede staat, hoewel het rijden op de kronkelende bergwegen van het eiland concentratie en vaardigheid vereist. Rijd aan de rechterkant van de weg. De maximumsnelheid is 120 km/u op de snelwegen en 50 km/u in de steden. Zorg ervoor dat u de aangegeven snelheidslimieten volgt en let op de agressieve rijstijl van de lokale bevolking.

Als u in de stemming bent om te wandelen, bekijk dan de Mogan-vulkaan, verborgen in het zuiden van Gran Canaria. Dit is de beste plek om te snorkelen en de lokale duikers wonen hier. Vergeet niet te genieten van de prachtige zonsondergangen vanaf de top van Roque Nublo. Het is het natuurlijke symbool van Gran Canaria en moet je gezien hebben als je het eiland bezoekt. Er wordt gezegd dat als je hem beklimt, je jezelf in de hemel zult vinden.