Loading icon

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Γκραν Κανάρια

Αν και η Γκραν Κανάρια είναι μικρή, μπορεί να υπερηφανεύεται για μια μεγάλη λίστα με πράγματα που μπορείτε να κάνετε και να δείτε. Το νησί είναι γνωστό για τις εκπληκτικές παραλίες και τα θαλάσσια σπορ, και τα θέρετρα του νησιού είναι πολυσύχναστα σημεία για τους τουρίστες. Η φυσική ομορφιά του νησιού το έχει κερδίσει ακόμη και βιολογικό καταφύγιο της UNESCO. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι σας, ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις προτάσεις για πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Γκραν Κανάρια.

Νοικιάστε ένα αυτοκίνητο εάν πρόκειται να εξερευνήσετε το νησί μόνοι σας. Η Γκραν Κανάρια έχει πολλούς δρόμους, επομένως η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι η καλύτερη επιλογή εάν θέλετε να εξερευνήσετε μερικές τοποθεσίες χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Αλλά αν σκοπεύετε να οδηγήσετε μέσα από τις ορεινές περιοχές, θα χρειαστείτε ένα αυτοκίνητο με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Αν και η ενοικίαση αυτοκινήτου στη Γκραν Κανάρια είναι πιο ακριβή από την ενοικίαση αυτοκινήτου σε άλλο νησί, αξίζει τα επιπλέον χρήματα.

Η οδήγηση στη Γκραν Κανάρια μπορεί να είναι δύσκολη, γι' αυτό φροντίστε να οδηγείτε προσεκτικά. Οι δρόμοι είναι γενικά σε καλή κατάσταση, αν και η οδήγηση στους ελικοειδή ορεινούς δρόμους του νησιού απαιτεί συγκέντρωση και ικανότητα. Οδηγήστε στη δεξιά πλευρά του δρόμου. Το όριο ταχύτητας είναι 120 χλμ/ώρα στους αυτοκινητόδρομους και 50 χλμ/ώρα στις πόλεις. Φροντίστε να ακολουθείτε τα αναγραφόμενα όρια ταχύτητας και να προσέχετε το επιθετικό στυλ οδήγησης των ντόπιων.

Αν έχετε διάθεση για πεζοπορία, ρίξτε μια ματιά στο ηφαίστειο Μόγκαν, που κρύβεται στα νότια της Γκραν Κανάρια. Αυτό είναι το καλύτερο μέρος για κολύμβηση με αναπνευστήρα και οι ντόπιοι δύτες ζουν εδώ. Μην ξεχάσετε να απολαύσετε τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα από την κορυφή του Roque Nublo. Είναι το φυσικό σύμβολο της Γκραν Κανάρια και πρέπει να το δείτε όταν επισκέπτεστε το νησί. Λέγεται ότι αν το ανέβεις, θα βρεθείς στον παράδεισο.