Loading icon

Съвети за транспорт във Ванкувър, Британска Колумбия

Ако планирате пътуване до Ванкувър, ще искате да научите за опциите за транспорт във Ванкувър. Ванкувър има няколко вида транспорт, включително автобуси, влакове, метро и морски фериботи. Цените за повечето от тези режими варират в зависимост от вашата дестинация и бюджет. В зависимост от вашия период от време можете да изберете да използвате кола, автобус, скайтрайн, такси, велосипед или обществен транспорт. По-долу са някои съвети за навигация в града.

Велосипед и обществен транспорт: Регионът е много удобен за велосипедисти. Велосипедни пътеки и отделни велоалеи са налични за всички превозни средства на обществения транспорт. Велосипедни багажници могат да бъдат намерени и във всички автобуси. SkyTrain, който беше открит по време на Световното изложение през 1986 г., е най-дългата автоматизирана система за лека метро в света. Три линии обслужват основните райони на града, като четвърта ще бъде построена в Порт Муди и Кокуитлам по-късно.

Автомобил: Обикновено шофирането е по-лесно във Ванкувър, отколкото в повечето други големи градове. Въпреки това, натовареният трафик и еднопосочните улици могат да ви забавят. Също така, бензинът във Ванкувър е значително по-скъп, отколкото в САЩ. Можете да очаквате да платите около 5 долара за литър, което е по-високо от цените в САЩ. Не забравяйте да използвате каска, когато карате колело във Ванкувър. Законът на Британска Колумбия изисква велосипедистите да носят каски.

Кола под наем: Градът има няколко компании за коли под наем, включително тези на летището във Ванкувър. Ако пътувате с деца, може да искате да наемете кола. Общественият транспорт може да накара децата да се стопят, а такситата нямат право да носят столчета за кола. Такситата, от друга страна, не изискват място за паркиране. Въпреки че таксито може да е по-бързо от превозно средство за обществен транспорт, то може да е по-малко удобно.

Карти за компас: Ако пътувате по въздух, има няколко начина да стигнете до Ванкувър. Skytrain Canada Line свързва Ванкувър с точките на изток. От YVR до UBC са необходими само около 50 минути. Валидният билет е с продължителност 90 минути и винаги трябва да го съхранявате за преглед и трансфер. Skytrain също се движи често до планините и е свързан с West Coast Express и Skytrain. По време на пиковите часове можете също да вземете линията на Канада до UBC.

Таксита: За бързи пътувания таксито е добър вариант, въпреки че понякога е трудно да извикате такси. Един метър струва 3,20 канадски долара, а километърът е приблизително 1,85 канадски долара. Популярните таксиметрови компании включват Vancouver Taxi, Black Top & Checker Cab и MacLure's Cab. Можете също така да спрете такси отстрани на пътя. Ако планирате да пътувате с такси, проверете тези компании, преди да тръгнете за пътуването си.

Автобуси: Докато сте във Ванкувър, не забравяйте да закупите пропуск, за да се возите на Skyride, който предлага невероятна гледка към града. 6000-километровото пътуване е чудесен начин да разгледате града, но също така е възможно да го разгледате пеша. Като алтернатива можете да получите 24-часова автобусна карта hop-on-hop-off и да разгледате китайския квартал и плажа English Bay Beach пеша.