Loading icon

Tippek a közlekedéshez Vancouverben, British Columbiában

Ha utazást tervez Vancouverbe, érdemes megtudni Vancouver közlekedési lehetőségeit. Vancouverben számos közlekedési mód létezik, beleértve a buszokat, vonatokat, metrókat és tengeri kompokat. A legtöbb ilyen mód viteldíjai az úti céltól és a költségvetéstől függően változnak. Az időkerettől függően választhat autót, buszt, skytrain-t, taxit, kerékpárt vagy tömegközlekedést. Az alábbiakban néhány tippet adunk a városban való navigáláshoz.

Kerékpározás és tömegközlekedés: A régió nagyon kerékpárosbarát. Minden tömegközlekedési eszközön kerékpárutak és külön kerékpársávok állnak rendelkezésre. Kerékpártartók is megtalálhatók minden buszon. A SkyTrain, amely az 1986-os világkiállításon nyílt meg, a világ leghosszabb automatizált könnyű metrórendszere. Három vonal szolgálja ki a város fő területeit, a negyedik Port Moodyban és Coquitlamban később épül meg.

Autó: Vancouverben általában könnyebb a vezetés, mint a legtöbb más nagyvárosban. A nagy forgalom és az egyirányú utcák azonban lelassíthatják. Ezenkívül Vancouverben a benzin lényegesen drágább, mint az Egyesült Államokban. Literenként körülbelül 5 dollárt kell fizetni, ami magasabb, mint az amerikai árak. Feltétlenül használjon sisakot, ha Vancouverben kerékpároz. A British Columbia törvényei előírják, hogy a kerékpárosok sisakot viseljenek.

Gépkocsibérlés: A városban számos autókölcsönző cég működik, köztük a vancouveri repülőtéren működők is. Ha gyerekekkel utazik, érdemes autót bérelni. A tömegközlekedés tönkreteheti a gyerekeket, és a taxik nem szállíthatnak autósülést. A taxikhoz viszont nem kell parkolóhely. Noha a taxi gyorsabb, mint egy tömegközlekedési jármű, lehet, hogy kevésbé kényelmes.

Irtűkártyák: Ha repülővel utazik, Vancouverbe számos módon juthat el. A Canada Line Skytrain összeköti Vancouvert a keleti pontokkal. Az YVR-től az UBC-ig mindössze 50 percet vesz igénybe. Az érvényes jegy 90 percig érvényes, és mindig őrizze meg az ellenőrzéshez és az átadáshoz. A skytrain gyakran közlekedik a hegyekbe is, és csatlakozik a West Coast Expresshez és a Skytrainhez. Csúcsidőben a Canada Line-on is utazhat az UBC-hez.

Taxi: Gyors utazásokhoz a taxi jó választás, bár néha nehéz taxit hívni. Egy méter ára 3,20 CA$, egy kilométer pedig körülbelül 1,85 CA$. A népszerű taxitársaságok közé tartozik a Vancouver Taxi, a Black Top & Checker Cab és a MacLure's Cab. Az út mellett taxit is hívhat. Ha taxival szeretne utazni, tájékozódjon ezekről a társaságokról, mielőtt elindulna az utazásra.

Buszok: Amíg Vancouverben tartózkodik, ne felejtsen el bérletet vásárolni a Skyride-ra, amely kínál hihetetlen kilátás nyílik a városra. A 6000 kilométeres túra remek módja a városnézésnek, de akár gyalog is bejárható a város. Alternatív megoldásként 24 órás hop-on-hop-off buszbérletet is kaphat, és gyalog fedezheti fel a kínai negyedet és az English Bay Beach-t.