Loading icon

Savjeti za prijevoz u Vancouveru, Britanska Kolumbija

Ako planirate putovanje u Vancouver, željet ćete saznati više o mogućnostima prijevoza u Vancouveru. Vancouver ima nekoliko načina prijevoza, uključujući autobuse, vlakove, podzemne željeznice i pomorske trajekte. Cijene karata za većinu ovih načina variraju ovisno o vašem odredištu i proračunu. Ovisno o vašem vremenskom okviru, možete se odlučiti za korištenje automobila, autobusa, skytraina, taksija, bicikla ili javnog prijevoza. U nastavku su neki savjeti za navigaciju gradom.

Bicikl i javni prijevoz: Regija je vrlo pogodna za bicikliste. Biciklističke staze i odvojene biciklističke staze dostupne su na svim vozilima javnog prijevoza. Stalci za bicikle također se mogu naći na svim autobusima. SkyTrain, koji je otvoren tijekom Svjetske izložbe 1986., najduži je automatizirani sustav lakog metroa na svijetu. Tri linije opslužuju glavna gradska područja, a četvrta će biti izgrađena kasnije u Port Moodyju i Coquitlamu.

Automobil: Vožnja je općenito lakša u Vancouveru nego u većini drugih većih gradova. Međutim, gust promet i jednosmjerne ulice mogu vas usporiti. Također, benzin je u Vancouveru znatno skuplji nego u SAD-u. Možete očekivati ​​da ćete platiti oko 5 dolara po litri, što je više od američkih cijena. Obavezno koristite kacigu kada vozite bicikl u Vancouveru. Zakon Britanske Kolumbije zahtijeva od biciklista da nose kacige.

Iznajmljivanje automobila: Grad ima nekoliko tvrtki za iznajmljivanje automobila, uključujući one u zračnoj luci Vancouver. Ako putujete s djecom, možda ćete htjeti unajmiti automobil. Od javnog prijevoza djeca se mogu slomiti, a taksiji ne smiju nositi autosjedalice. Taksiji, s druge strane, ne zahtijevaju parkirno mjesto. Iako je taksi brži od vozila javnog prijevoza, može biti manje prikladan.

Kompas kartice: Ako putujete zračnim putem, postoji nekoliko načina da dođete do Vancouvera. Kanadska linija Skytrain povezuje Vancouver s istočnim točkama. Od YVR do UBC-a potrebno je samo 50 minuta. Važeća karta traje 90 minuta i uvijek je čuvajte na pregled i transfer. Skytrain također često vozi u planine i povezan je s West Coast Expressom i Skytrainom. Tijekom vršnih sati možete ići kanadskom linijom do UBC-a.

Taksi: Za brza putovanja, taksi je dobra opcija, iako je ponekad teško pozvati taksi. Mjerač košta 3,20 CA$, a kilometar je otprilike 1,85 CA$. Popularne taksi tvrtke uključuju Vancouver Taxi, Black Top & Checker Cab i MacLure's Cab. Također možete zaustaviti taksi uz cestu. Ako planirate putovati taksijem, provjerite ove tvrtke prije nego krenete na put.

Autobusi: Dok ste u Vancouveru, ne zaboravite kupiti kartu za vožnju Skyrideom, koji nudi nevjerojatan pogled na grad. Vožnja duga 6000 kilometara izvrstan je način da vidite grad, ali je moguće i istražiti grad pješice. Alternativno, možete dobiti 24-satnu hop-on-hop-off propusnicu za autobus i istražiti kinesku četvrt i plažu English Bay Beach pješice.