Loading icon

Kuljetusvinkkejä Vancouverissa, Brittiläisessä Kolumbiassa

Jos suunnittelet matkaa Vancouveriin, sinun kannattaa tutustua Vancouverin kuljetusvaihtoehtoihin. Vancouverissa on useita kulkuvälineitä, mukaan lukien bussit, junat, metrot ja merilautat. Useimpien näiden liikennemuotojen hinnat vaihtelevat määränpään ja budjetin mukaan. Aikataulustasi riippuen voit valita auton, bussin, skytrainin, taksin, pyörän tai julkisen liikenteen. Alla on vinkkejä kaupungissa liikkumiseen.

Pyöräily ja julkinen liikenne: Alue on erittäin pyöräilijäystävällinen. Pyöräteitä ja erilliset pyöräkaistat ovat käytettävissä kaikissa julkisissa kulkuneuvoissa. Pyörätelineet löytyvät myös kaikista busseista. Vuoden 1986 maailmannäyttelyn aikana avattu SkyTrain on maailman pisin automatisoitu kevyt metrojärjestelmä. Kolme linjaa palvelee kaupungin pääalueita, ja neljäs rakennetaan myöhemmin Port Moodyyn ja Coquitlamiin.

Auto: Vancouverissa ajaminen on yleensä helpompaa kuin useimmissa muissa suurissa kaupungeissa. Vilkas liikenne ja yksisuuntaiset kadut voivat kuitenkin hidastaa sinua. Lisäksi bensiini on Vancouverissa huomattavasti kalliimpaa kuin Yhdysvalloissa. Voit odottaa maksavansa noin 5 dollaria litralta, mikä on korkeampi kuin Yhdysvaltojen hinnat. Muista käyttää kypärää, kun ajat pyörällä Vancouverissa. Brittiläisen Kolumbian lain mukaan pyöräilijöiden on käytettävä kypärää.

Auton vuokraus: Kaupungissa on useita autovuokraamoita, mukaan lukien Vancouverin lentoasemalla toimivat yritykset. Jos matkustat lasten kanssa, saatat haluta vuokrata auton. Julkinen liikenne voi saada lapset kaatumaan, ja taksit eivät saa kuljettaa turvaistuimia. Taksit eivät sen sijaan vaadi parkkipaikkaa. Vaikka taksi voi olla nopeampi kuin joukkoliikenneajoneuvo, se voi olla vähemmän kätevä.

Kompassikortit: Jos matkustat lentäen, Vancouveriin pääsee useilla tavoilla. Canada Line Skytrain yhdistää Vancouverin pisteisiin itään. YVR:stä UBC:hen kestää vain noin 50 minuuttia. Voimassa oleva lippu on voimassa 90 minuuttia, ja se tulee aina säilyttää tarkastusta ja siirtoa varten. Skytrain kulkee myös usein vuorille ja on yhteydessä West Coast Expressiin ja Skytrainiin. Ruuhka-aikoina voit myös matkustaa Kanadan linjalla UBC:hen.

Taksit: Nopeille matkoille taksi on hyvä vaihtoehto, vaikka taksin saaminen on joskus vaikeaa. Metri maksaa 3,20 CA$ ja kilometri noin 1,85 CA$. Suosittuja taksiyrityksiä ovat Vancouver Taxi, Black Top & Checker Cab ja MacLure's Cab. Voit myös kutsua taksin tien viereen. Jos aiot matkustaa taksilla, tutustu näihin yrityksiin ennen kuin lähdet matkallesi.

Bussit: Kun olet Vancouverissa, älä unohda ostaa lippua Skyriden kyytiin, joka tarjoaa uskomaton näkymä kaupunkiin. 6 000 kilometriä pitkä matka on loistava tapa tutustua kaupunkiin, mutta kaupunkiin voi tutustua myös kävellen. Vaihtoehtoisesti voit hankkia 24 tunnin hop-on-hop-off-bussipassin ja tutustua Chinatowniin ja English Bay Beachiin kävellen.