Loading icon

Tips for transport i Vancouver, British Columbia

Hvis du planlegger en tur til Vancouver, bør du lære mer om Vancouvers transportalternativer. Vancouver har flere transportmåter, inkludert busser, tog, t-bane og sjøferger. Priser for de fleste av disse modusene varierer avhengig av reisemål og budsjett. Avhengig av tidsrammen din, kan du velge å bruke bil, buss, skytrain, taxi, sykkel eller offentlig transport. Nedenfor er noen tips for å navigere i byen.

Sykkel og kollektivtransport: Regionen er veldig syklistvennlig. Sykkelstier og separate sykkelfelt er tilgjengelig på alle kollektivtransportkjøretøyer. Sykkelstativ finnes også på alle busser. SkyTrain, som åpnet under verdensutstillingen i 1986, er verdens lengste automatiserte lette metrosystem. Tre linjer betjener byens hovedområder, og en fjerde skal bygges i Port Moody og Coquitlam senere.

Bil: Det er generelt lettere å kjøre i Vancouver enn i de fleste andre større byer. Tett trafikk og enveiskjørte gater kan imidlertid bremse deg. Dessuten er bensin i Vancouver betydelig dyrere enn i USA. Du kan forvente å betale rundt $5 per liter, som er høyere enn amerikanske priser. Sørg for å bruke hjelm når du sykler i Vancouver. British Columbia-loven krever at syklister bruker hjelm.

Leie av bil: Byen har flere leiebilselskaper, inkludert de på Vancouver Airport. Reiser du med barn kan det være lurt å leie en bil. Offentlig transport kan få barn til å smelte sammen, og drosjer har ikke lov til å bære bilseter. Drosjer, derimot, krever ikke parkeringsplass. Selv om en taxi kan være raskere enn en kollektivtransport, kan de være mindre praktiske.

Kompasskort: Hvis du reiser med fly, er det en rekke måter å komme deg til Vancouver på. Canada Line Skytrain forbinder Vancouver med punkter øst. Det tar bare ca. 50 minutter fra YVR til UBC. En gyldig billett varer i 90 minutter, og du bør alltid oppbevare den for inspeksjon og overføring. Skytrain går også ofte til fjells og er koblet til West Coast Express og Skytrain. I rushtiden kan du også ta Canada Line til UBC.

Taxi: For raske turer er en taxi et godt alternativ, selv om det noen ganger er vanskelig å få tak i en taxi. En meter koster 3,20 USD og en kilometer er cirka 1,85 USD. Populære taxiselskaper inkluderer Vancouver Taxi, Black Top & Checker Cab og MacLure's Cab. Du kan også bestille en drosje ved siden av veien. Hvis du planlegger å reise med taxi, sjekk ut disse selskapene før du reiser.

Busser: Mens du er i Vancouver, ikke glem å kjøpe et pass for å kjøre Skyride, som tilbyr en utrolig utsikt over byen. Den 6000 kilometer lange turen er en fin måte å se byen på, men det er også mulig å utforske byen til fots. Alternativt kan du få et 24-timers hopp-på-hopp-av-busskort og utforske Chinatown og English Bay Beach til fots.