Loading icon

Padomi transportam Vankūverā, Britu Kolumbijā

Ja plānojat ceļojumu uz Vankūveru, vēlēsities uzzināt par Vankūveras transporta iespējām. Vankūverā ir vairāki transporta veidi, tostarp autobusi, vilcieni, metro un jūras prāmji. Biļešu cenas lielākajai daļai šo režīmu atšķiras atkarībā no jūsu galamērķa un budžeta. Atkarībā no laika grafika varat izvēlēties izmantot automašīnu, autobusu, vilcienu, taksometru, velosipēdu vai sabiedrisko transportu. Tālāk ir sniegti daži padomi, kā pārvietoties pa pilsētu.

Velosipēds un sabiedriskais transports: reģions ir ļoti draudzīgs velosipēdistiem. Visiem sabiedriskā transporta līdzekļiem ir pieejami veloceliņi un atsevišķas velojoslas. Visos autobusos var atrast arī velosipēdu novietnes. SkyTrain, kas tika atvērts 1986. gada Pasaules izstādes laikā, ir pasaulē garākā automatizētā vieglā metro sistēma. Trīs līnijas apkalpo pilsētas galvenos rajonus, savukārt ceturtā līnija tiks uzbūvēta Portmodijā un Kokitlam vēlāk.

Automašīna: Vankūverā braukšana parasti ir vienkāršāka nekā lielākajā daļā citu lielāko pilsētu. Tomēr intensīva satiksme un vienvirziena ielas var bremzēt. Turklāt benzīns Vankūverā ir ievērojami dārgāks nekā ASV. Jūs varat sagaidīt, ka maksāsiet aptuveni 5 USD par litru, kas ir augstāks nekā ASV cenas. Braucot ar velosipēdu Vankūverā, noteikti izmantojiet ķiveri. Britu Kolumbijas tiesību akti nosaka, ka velosipēdistiem ir jāvalkā ķiveres.

Automašīnas noma: pilsētā ir vairāki automašīnu nomas uzņēmumi, tostarp Vankūveras lidostas uzņēmumi. Ja ceļojat ar bērniem, iespējams, vēlēsities iznomāt automašīnu. Sabiedriskais transports var izraisīt bērnu sabrukumu, un taksometriem nav atļauts pārvadāt automašīnu sēdekļus. Savukārt taksometriem nav nepieciešama stāvvieta. Lai gan taksometrs var būt ātrāks par sabiedriskā transporta transportlīdzekli, tie var būt mazāk ērti.

Kompasa kartes: ja ceļojat ar lidmašīnu, ir vairāki veidi, kā nokļūt Vankūverā. Kanādas līnijas Skytrain savieno Vankūveru ar punktiem austrumos. No YVR līdz UBC aizņem tikai aptuveni 50 minūtes. Derīga biļete ir derīga 90 minūtes, un tā vienmēr jāsaglabā pārbaudei un pārsūtīšanai. Debesu vilciens arī bieži kursē uz kalniem un ir savienots ar West Coast Express un Skytrain. Sastrēgumstundās varat arī izmantot Kanādas līniju uz UBC.

Taksometri: ātriem braucieniem taksometrs ir labs risinājums, lai gan dažreiz ir grūti izsaukt taksometru. Metrs maksā 3,20 CA$, un kilometrs ir aptuveni 1,85 CA$. Populāras taksometru kompānijas ir Vancouver Taxi, Black Top & Checker Cab un MacLure's Cab. Varat arī izsaukt taksi ceļa malā. Ja plānojat ceļot ar taksometru, pirms došanās ceļojumā pārbaudiet šos uzņēmumus.

Autobusi: atrodoties Vankūverā, neaizmirstiet iegādāties biļeti, lai brauktu ar Skyride, kas piedāvā neticams skats uz pilsētu. 6000 kilometru garais brauciens ir lielisks veids, kā apskatīt pilsētu, taču ir iespējams arī izpētīt pilsētu ar kājām. Varat arī iegūt 24 stundu autobusa caurlaidi un izpētīt Ķīniešu kvartālu un Anglijas līča pludmali, ejot kājām.