Loading icon

Tips voor vervoer in Vancouver, Brits-Columbia

Als je een reis naar Vancouver plant, wil je meer weten over de vervoersopties van Vancouver. Vancouver heeft verschillende vervoerswijzen, waaronder bussen, treinen, metro's en veerboten. De tarieven voor de meeste van deze modi variëren afhankelijk van uw bestemming en budget. Afhankelijk van je tijdsbestek kun je ervoor kiezen om een ​​auto, bus, skytrain, taxi, fiets of openbaar vervoer te gebruiken. Hieronder vindt u enkele tips voor het navigeren door de stad.

Fiets en openbaar vervoer: De regio is zeer fietsvriendelijk. Fietspaden en aparte fietspaden zijn beschikbaar op alle voertuigen van het openbaar vervoer. Ook zijn er op alle bussen fietsenrekken te vinden. De SkyTrain, geopend tijdens de Wereldtentoonstelling van 1986, is 's werelds langste geautomatiseerde lichte metrosysteem. Drie lijnen bedienen de belangrijkste gebieden van de stad, en een vierde wordt later gebouwd in Port Moody en Coquitlam.

Auto: autorijden is over het algemeen gemakkelijker in Vancouver dan in de meeste andere grote steden. Druk verkeer en eenrichtingsstraten kunnen u echter vertragen. Ook is benzine in Vancouver aanzienlijk duurder dan in de VS. U kunt verwachten dat u ongeveer $ 5 per liter betaalt, wat hoger is dan de Amerikaanse prijzen. Zorg ervoor dat u een helm gebruikt als u fietst in Vancouver. De wet van British Columbia vereist dat fietsers een helm dragen.

Een auto huren: de stad heeft verschillende autoverhuurbedrijven, waaronder die op de luchthaven van Vancouver. Als u met kinderen reist, kunt u een auto huren. Het openbaar vervoer kan kinderen doen instorten en taxi's mogen geen autostoeltjes vervoeren. Taxi's hebben daarentegen geen parkeerplaats nodig. Hoewel een taxi misschien sneller is dan een voertuig voor het openbaar vervoer, zijn ze misschien minder handig.

Kompaskaarten: als u per vliegtuig reist, zijn er een aantal manieren om naar Vancouver te komen. De Canada Line Skytrain verbindt Vancouver met de punten naar het oosten. Het duurt slechts ongeveer 50 minuten van YVR naar UBC. Een geldig ticket duurt 90 minuten en moet u altijd bewaren voor inspectie en overdracht. De skytrain rijdt ook regelmatig naar de bergen en is aangesloten op de West Coast Express en Skytrain. Tijdens de piekuren kun je ook de Canada Line naar UBC nemen.

Taxi's: Voor snelle ritten is een taxi een goede optie, hoewel het soms moeilijk is om een ​​taxi aan te houden. Een meter kost CA$ 3,20 en een kilometer is ongeveer CA$ 1,85. Populaire taxibedrijven zijn onder meer Vancouver Taxi, Black Top & Checker Cab en MacLure's Cab. U kunt ook een taxi aanhouden langs de kant van de weg. Als je van plan bent om met de taxi te reizen, bekijk dan deze bedrijven voordat je op reis gaat.

Bussen: als je in Vancouver bent, vergeet dan niet om een ​​pas te kopen om de Skyride te rijden. een ongelooflijk uitzicht over de stad. De 6000 kilometer lange rit is een geweldige manier om de stad te zien, maar het is ook mogelijk om de stad te voet te verkennen. Als alternatief kun je een 24-uurs hop-on-hop-off buspas krijgen en Chinatown en English Bay Beach te voet verkennen.