Loading icon

Συμβουλές για τη μεταφορά στο Βανκούβερ, Βρετανική Κολομβία

Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Βανκούβερ, θα θελήσετε να μάθετε για τις επιλογές μεταφοράς του Βανκούβερ. Το Βανκούβερ έχει πολλούς τρόπους μεταφοράς, όπως λεωφορεία, τρένα, μετρό και θαλάσσια πλοία. Οι ναύλοι για τις περισσότερες από αυτές τις λειτουργίες ποικίλλουν ανάλογα με τον προορισμό και τον προϋπολογισμό σας. Ανάλογα με το χρονοδιάγραμμά σας, μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε αυτοκίνητο, λεωφορείο, ουρανοξύστη, ταξί, ποδήλατο ή δημόσια συγκοινωνία. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για την πλοήγηση στην πόλη.

Ποδήλατο και δημόσια συγκοινωνία: Η περιοχή είναι πολύ φιλική προς τους ποδηλάτες. Σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς υπάρχουν ποδηλατόδρομοι και ξεχωριστοί ποδηλατόδρομοι. Σε όλα τα λεωφορεία υπάρχουν επίσης σχάρες ποδηλάτων. Το SkyTrain, το οποίο άνοιξε κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Έκθεσης του 1986, είναι το μεγαλύτερο αυτοματοποιημένο σύστημα φωτός μετρό στον κόσμο. Τρεις γραμμές εξυπηρετούν τις κύριες περιοχές της πόλης, με μια τέταρτη να κατασκευαστεί αργότερα στο Port Moody και στο Coquitlam.

Αυτοκίνητο: Η οδήγηση είναι γενικά πιο εύκολη στο Βανκούβερ από ό,τι στις περισσότερες άλλες μεγάλες πόλεις. Ωστόσο, η μεγάλη κίνηση και οι μονόδρομοι μπορεί να σας επιβραδύνουν. Επίσης, η βενζίνη στο Βανκούβερ είναι σημαντικά πιο ακριβή από ό,τι στις ΗΠΑ. Μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε περίπου 5 δολάρια το λίτρο, που είναι υψηλότερο από τις τιμές των ΗΠΑ. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε κράνος όταν κάνετε ποδήλατο στο Βανκούβερ. Ο νόμος της Βρετανικής Κολομβίας απαιτεί από τους ποδηλάτες να φορούν κράνη.

Ενοικίαση αυτοκινήτου: Η πόλη έχει πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο αεροδρόμιο του Βανκούβερ. Εάν ταξιδεύετε με παιδιά, μπορεί να θέλετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο. Οι δημόσιες συγκοινωνίες μπορούν να προκαλέσουν κατάρρευση των παιδιών και τα ταξί δεν επιτρέπεται να μεταφέρουν καθίσματα αυτοκινήτου. Τα ταξί, από την άλλη πλευρά, δεν απαιτούν χώρο στάθμευσης. Ενώ ένα ταξί μπορεί να είναι πιο γρήγορο από ένα όχημα δημόσιας συγκοινωνίας, μπορεί να είναι λιγότερο βολικό.

Κάρτες πυξίδας: Εάν ταξιδεύετε αεροπορικώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φτάσετε στο Βανκούβερ. Το Canada Line Skytrain συνδέει το Βανκούβερ με σημεία ανατολικά. Χρειάζονται μόνο περίπου 50 λεπτά από το YVR στο UBC. Ένα έγκυρο εισιτήριο διαρκεί 90 λεπτά και θα πρέπει πάντα να το κρατάτε για έλεγχο και μεταφορά. Το skytrain πηγαίνει επίσης συχνά προς τα βουνά και συνδέεται με το West Coast Express και το Skytrain. Τις ώρες αιχμής, μπορείτε επίσης να πάρετε τη γραμμή του Καναδά για το UBC.

Ταξί: Για γρήγορα ταξίδια, ένα ταξί είναι μια καλή επιλογή, αν και μερικές φορές είναι δύσκολο να παραλάβετε ταξί. Ένα μέτρο κοστίζει 3,20 $ CA και ένα χιλιόμετρο είναι περίπου 1,85 $ CA. Οι δημοφιλείς εταιρείες ταξί περιλαμβάνουν τα Vancouver Taxi, Black Top & Checker Cab και MacLure's Cab. Μπορείτε επίσης να βάλετε ένα ταξί στην άκρη του δρόμου. Εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε με ταξί, ελέγξτε αυτές τις εταιρείες πριν φύγετε για το ταξίδι σας.

Λεωφορεία: Όσο βρίσκεστε στο Βανκούβερ, μην ξεχάσετε να αγοράσετε ένα πάσο για να οδηγήσετε το Skyride, το οποίο προσφέρει απίστευτη θέα της πόλης. Η διαδρομή μήκους 6.000 χιλιομέτρων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε την πόλη, αλλά είναι επίσης δυνατό να εξερευνήσετε την πόλη με τα πόδια. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε ένα 24ωρο πάσο λεωφορείου hop-on-hop-off και να εξερευνήσετε την Chinatown και την παραλία English Bay με τα πόδια.