Loading icon

Vancouver, Britanya Kolumbiyası'nda Ulaşım İçin İpuçları

Vancouver'a bir gezi planlıyorsanız, Vancouver'ın ulaşım seçenekleri hakkında bilgi edinmek isteyeceksiniz. Vancouver, otobüsler, trenler, metrolar ve deniz feribotları dahil olmak üzere çeşitli ulaşım modlarına sahiptir. Bu modların çoğu için ücretler, hedefinize ve bütçenize bağlı olarak değişir. Zaman aralığınıza bağlı olarak araba, otobüs, skytrain, taksi, bisiklet veya toplu taşıma kullanmayı tercih edebilirsiniz. Aşağıda şehirde gezinmek için bazı ipuçları verilmiştir.

Bisiklet ve toplu taşıma: Bölge çok bisikletçi dostudur. Tüm toplu taşıma araçlarında bisiklet yolları ve ayrı bisiklet yolları mevcuttur. Bisiklet rafları da tüm otobüslerde bulunabilir. 1986 Dünya Fuarı sırasında açılan SkyTrain, dünyanın en uzun otomatik hafif metro sistemidir. Üç hat şehrin ana bölgelerine hizmet ediyor ve dördüncü hat daha sonra Port Moody ve Coquitlam'da inşa edilecek.

Araba: Vancouver'da araba kullanmak genellikle diğer büyük şehirlerin çoğundan daha kolaydır. Ancak yoğun trafik ve tek yönlü sokaklar sizi yavaşlatabilir. Ayrıca, Vancouver'daki benzin ABD'dekinden önemli ölçüde daha pahalıdır. ABD fiyatlarından daha yüksek olan litre başına yaklaşık 5 dolar ödemeyi bekleyebilirsiniz. Vancouver'da bisiklet sürerken mutlaka kask kullanın. Britanya Kolumbiyası yasaları, bisikletçilerin kask takmasını şart koşuyor.

Araba kiralama: Şehirde, Vancouver Havalimanı'ndakiler de dahil olmak üzere birçok araba kiralama şirketi bulunuyor. Çocuklarla seyahat ediyorsanız, araba kiralamak isteyebilirsiniz. Toplu taşıma, çocukları çıldırtabilir ve taksilerin araba koltuğu taşımasına izin verilmez. Taksiler ise park yeri gerektirmez. Taksi bir toplu taşıma aracından daha hızlı olsa da daha az kullanışlı olabilir.

Pusula Kartları: Hava yoluyla seyahat ediyorsanız, Vancouver'a ulaşmanın birkaç yolu vardır. Canada Line Skytrain, Vancouver'ı doğu noktalarına bağlar. YVR'den UBC'ye sadece yaklaşık 50 dakika sürer. Geçerli bir bilet 90 dakika sürer ve her zaman inceleme ve transfer için saklamalısınız. Skytrain ayrıca sık sık dağlara gider ve West Coast Express ve Skytrain'e bağlanır. Yoğun saatlerde, UBC'ye Kanada Hattı'nı da kullanabilirsiniz.

Taksiler: Hızlı yolculuklar için taksi iyi bir seçenektir, ancak bazen taksi çağırmak zor olabilir. Bir metrenin maliyeti 3,20 CA$ ve bir kilometrenin maliyeti yaklaşık 1,85 CA$'dır. Popüler taksi şirketleri arasında Vancouver Taxi, Black Top & Checker Cab ve MacLure's Cab bulunmaktadır. Ayrıca yol kenarında bir taksi çağırabilirsiniz. Taksiyle seyahat etmeyi planlıyorsanız, seyahatiniz için yola çıkmadan önce bu şirketlere göz atın.

Otobüsler: Vancouver'dayken Skyride'a binmek için bilet almayı unutmayın. şehrin inanılmaz manzarası. 6.000 kilometrelik yolculuk, şehri görmenin harika bir yoludur, ancak şehri yürüyerek keşfetmek de mümkündür. Alternatif olarak, 24 saatlik indi bindi otobüs bileti alabilir ve Chinatown ile English Bay Beach'i yürüyerek keşfedebilirsiniz.