Loading icon

Tips til transport i Vancouver, British Columbia

Hvis du planlægger en rejse til Vancouver , vil du gerne lære mere om Vancouvers transportmuligheder. Vancouver har flere transportformer, herunder busser, tog, undergrundsbaner og søfærger. Priser for de fleste af disse transportformer varierer afhængigt af din destination og dit budget. Afhængigt af din tidsramme kan du vælge at bruge bil, bus, skytrain, taxa, cykel eller offentlig transport. Nedenfor er nogle tips til at navigere i byen.

Cykel og offentlig transport: Regionen er meget cyklistvenlig. Cykelstier og separate cykelstier er tilgængelige på alle offentlige transportkøretøjer. Cykelstativer kan også findes på alle busser. SkyTrain, som åbnede under verdensudstillingen i 1986, er verdens længste automatiserede lette metrosystem. Tre linjer betjener byens hovedområder, hvoraf den fjerde skal bygges i Port Moody og Coquitlam senere.

Bil: Det er generelt nemmere at køre i Vancouver end i de fleste andre større byer. Tung trafik og ensrettede gader kan dog bremse dig. Desuden er benzin i Vancouver betydeligt dyrere end i USA. Du kan forvente at betale omkring 5 dollars pr. liter, hvilket er højere end priserne i USA. Sørg for at bruge hjelm, når du cykler i Vancouver. Lovgivningen i British Columbia kræver, at cyklister bærer hjelme.

Biludlejning: Byen har adskillige biludlejningsselskaber, inklusive dem i Vancouver Lufthavn. Hvis du rejser med børn, kan du med fordel leje en bil. Offentlig transport kan få børn til at smelte sammen, og taxaer må ikke medbringe autostole. Taxaer kræver derimod ikke en parkeringsplads. Selvom en taxa kan være hurtigere end en offentlig transportkøretøj, kan de være mindre bekvemme.

Kompaskort: Hvis du rejser med fly, er der flere måder at komme til Vancouver på. Canada Line Skytrain forbinder Vancouver med punkter øst. Det tager kun omkring 50 minutter fra YVR til UBC. En gyldig billet varer 90 minutter, og du bør altid opbevare den til eftersyn og overførsel. Skytrain kører også ofte til bjergene og er forbundet med West Coast Express og Skytrain. I myldretiden kan du også tage Canada-linjen til UBC.

Taxaer: Til hurtige ture er en taxa en god mulighed, selvom det nogle gange er svært at få fat i en taxa. En meter koster 3,20 CA$ og en kilometer er cirka 1,85 CA$. Populære taxaselskaber omfatter Vancouver Taxi, Black Top & Checker Cab og MacLure's Cab. Du kan også hyre en taxa ved siden af ​​vejen. Hvis du planlægger at rejse med taxa, så tjek disse selskaber, inden du tager afsted på din rejse.

Busser: Mens du er i Vancouver, glem ikke at købe et pas til at køre Skyride, som tilbyder en en utrolig udsigt over byen. Den 6.000 kilometer lange tur er en fantastisk måde at se byen på, men det er også muligt at udforske byen til fods. Alternativt kan du få et 24-timers hop-on-hop-off buspas og udforske Chinatown og English Bay Beach til fods.