Loading icon

Transporto patarimai Vankuveryje, Britų Kolumbijoje

Jei planuojate kelionę į Vankuverį, norėsite sužinoti apie Vankuverio transporto galimybes. Vankuveryje yra keletas transporto rūšių, įskaitant autobusus, traukinius, metro ir jūrų keltus. Daugumos šių režimų kainos skiriasi priklausomai nuo paskirties vietos ir biudžeto. Atsižvelgdami į savo laiką, galite pasirinkti važiuoti automobiliu, autobusu, traukiniu, taksi, dviračiu ar viešuoju transportu. Toliau pateikiami keli patarimai, kaip naršyti mieste.

Važiavimas dviračiu ir viešasis transportas: regionas labai patogus dviratininkams. Visose viešojo transporto priemonėse yra dviračių takai ir atskiri dviračių takai. Dviračių laikiklius taip pat galima rasti visuose autobusuose. „SkyTrain“, atidarytas per 1986 m. pasaulinę parodą, yra ilgiausia pasaulyje automatizuota lengvojo metro sistema. Trys linijos aptarnauja pagrindines miesto zonas, o ketvirtoji vėliau bus pastatyta Port Moody ir Coquitlam.

Automobilis: Vankuveryje vairuoti paprastai lengviau nei daugelyje kitų didžiųjų miestų. Tačiau intensyvus eismas ir vienpusės gatvės gali sulėtinti. Be to, benzinas Vankuveryje yra žymiai brangesnis nei JAV. Galite tikėtis mokėti apie 5 USD už litrą, o tai yra daugiau nei JAV kainos. Važiuodami dviračiu Vankuveryje būtinai naudokite šalmą. Britų Kolumbijos įstatymai reikalauja, kad dviratininkai dėvėtų šalmus.

Automobilio nuoma: mieste yra kelios automobilių nuomos įmonės, įskaitant Vankuverio oro uosto. Jei keliaujate su vaikais, galbūt norėsite išsinuomoti automobilį. Viešasis transportas gali nuliūdinti vaikus, o taksi neleidžiama vežtis automobilių kėdučių. Kita vertus, taksi automobilių stovėjimo vietos nereikia. Nors taksi gali būti greitesnis nei viešojo transporto transporto priemonė, jie gali būti ne tokie patogūs.

Kompaso kortelės: jei keliaujate lėktuvu, yra keletas būdų, kaip patekti į Vankuverį. „Canada Line Skytrain“ jungia Vankuverį su taškais į rytus. Nuo YVR iki UBC trunka tik apie 50 minučių. Galiojantis bilietas galioja 90 minučių, jį visada turėtumėte saugoti apžiūrai ir pervežimui. Dangaus traukinys taip pat dažnai važiuoja į kalnus ir yra prijungtas prie Vakarų pakrantės ekspreso ir „Skytrain“. Piko valandomis į UBC taip pat galite nuvykti Kanados linija.

Taksi: greitoms kelionėms taksi yra geras pasirinkimas, nors kartais sunku iškviesti taksi. Metras kainuoja 3,20 Kanados dolerio, o kilometras – maždaug 1,85 Kanados dolerio. Populiarios taksi bendrovės yra „Vancouver Taxi“, „Black Top & Checker Cab“ ir „MacLure's Cab“. Taip pat galite pakviesti taksi šalia kelio. Jei planuojate keliauti taksi, prieš išvykdami į kelionę pasidomėkite šiomis bendrovėmis.

Autobusai: būdami Vankuveryje nepamirškite įsigyti bilieto važiuoti Skyride, kuris siūlo neįtikėtinas vaizdas į miestą. 6000 kilometrų ilgio važiavimas yra puikus būdas pamatyti miestą, tačiau taip pat galima apžiūrėti miestą pėsčiomis. Arba galite gauti 24 valandų autobuso bilietą ir apžiūrėti Kinų kvartalą bei Anglų įlankos paplūdimį pėsčiomis.