Loading icon

Sfaturi pentru transport în Vancouver, British Columbia

Dacă plănuiți o călătorie la Vancouver, veți dori să aflați despre opțiunile de transport din Vancouver. Vancouver are mai multe moduri de transport, inclusiv autobuze, trenuri, metrouri și feriboturi maritime. Tarifele pentru majoritatea acestor moduri variază în funcție de destinație și buget. În funcție de intervalul de timp, puteți alege să folosiți o mașină, un autobuz, un skytrain, un taxi, o bicicletă sau un transport public. Mai jos sunt câteva sfaturi pentru navigarea în oraș.

Biciclete și transport public: regiunea este foarte prietenoasă cu bicicliștii. Piste de biciclete și piste separate pentru biciclete sunt disponibile pe toate vehiculele de transport public. Rafturi pentru biciclete pot fi găsite și în toate autobuzele. SkyTrain, care a fost deschis în timpul Târgului Mondial din 1986, este cel mai lung sistem automat de metrou ușor din lume. Trei linii deservesc zonele principale ale orașului, o a patra urmând să fie construită în Port Moody și Coquitlam mai târziu.

Mașină: în general, conducerea este mai ușoară în Vancouver decât în ​​majoritatea celorlalte orașe mari. Cu toate acestea, traficul intens și străzile cu sens unic vă pot încetini. De asemenea, benzina în Vancouver este mult mai scumpă decât în ​​SUA. Vă puteți aștepta să plătiți în jur de 5 USD pe litru, ceea ce este mai mare decât prețurile din SUA. Asigurați-vă că folosiți o cască atunci când mergeți pe bicicletă în Vancouver. Legea Columbia Britanică impune bicicliștilor să poarte căști.

Închirierea unei mașini: orașul are mai multe companii de închiriere de mașini, inclusiv cele de la Aeroportul Vancouver. Dacă călătoriți cu copii, poate doriți să închiriați o mașină. Transportul public poate face copiii să se topească, iar taxiurile nu au voie să transporte scaune auto. Taxiurile, pe de altă parte, nu necesită un loc de parcare. Deși un taxi poate fi mai rapid decât un vehicul de transport public, ele pot fi mai puțin convenabile.

Cartele Compass: dacă călătoriți cu avionul, există mai multe moduri de a ajunge la Vancouver. Trenul Skytrain Canada Line conectează Vancouver de punctele de la est. Durează doar aproximativ 50 de minute de la YVR la UBC. Un bilet valabil durează 90 de minute și ar trebui să îl păstrați întotdeauna pentru inspecție și transfer. De asemenea, skytrainul circulă frecvent spre munți și este conectat la West Coast Express și Skytrain. În timpul orelor de vârf, puteți lua și Canada Line către UBC.

Taxii: pentru călătorii rapide, un taxi este o opțiune bună, deși uneori este dificil să chemați un taxi. Un contor costă 3,20 USD, iar un kilometru este de aproximativ 1,85 USD. Companiile de taxi populare includ Vancouver Taxi, Black Top & Checker Cab și MacLure's Cab. De asemenea, puteți chema un taxi pe marginea drumului. Dacă intenționați să călătoriți cu taxiul, consultați aceste companii înainte de a pleca în călătorie.

Autobuze: în timp ce vă aflați în Vancouver, nu uitați să cumpărați un permis pentru a călători cu Skyride, care oferă o priveliste incredibila asupra orasului. Călătoria de 6.000 de kilometri este o modalitate excelentă de a vedea orașul, dar este posibil și explorarea orașului pe jos. Ca alternativă, puteți obține un permis de autobuz hop-on-hop-off de 24 de ore și puteți explora Chinatown și English Bay Beach pe jos.