Loading icon

Tips för transport i Vancouver, British Columbia

Om du planerar en resa till Vancouver vill du lära dig mer om Vancouvers transportalternativ. Vancouver har flera transportsätt, inklusive bussar, tåg, tunnelbanor och sjöfärjor. Priserna för de flesta av dessa lägen varierar beroende på din destination och budget. Beroende på din tidsram kan du välja att använda bil, buss, skytrain, taxi, cykel eller kollektivtrafik. Nedan finns några tips för att navigera i staden.

Cykel och kollektivtrafik: Regionen är mycket cyklistvänlig. Cykelvägar och separata cykelbanor finns på alla kollektivtrafikfordon. Cykelställ finns också på alla bussar. SkyTrain, som öppnade under världsutställningen 1986, är världens längsta automatiserade lätta tunnelbanesystem. Tre linjer tjänar stadens huvudområden, och en fjärde kommer att byggas i Port Moody och Coquitlam senare.

Bil: Det är i allmänhet lättare att köra bil i Vancouver än i de flesta andra större städer. Däremot kan tung trafik och enkelriktade gator sakta ner dig. Dessutom är bensin i Vancouver betydligt dyrare än i USA. Du kan räkna med att betala runt 5 USD per liter, vilket är högre än priserna i USA. Se till att använda hjälm när du cyklar i Vancouver. British Columbias lag kräver att cyklister bär hjälm.

Hyra en bil: Staden har flera hyrbilsföretag, inklusive de på Vancouvers flygplats. Om du reser med barn kanske du vill hyra en bil. Kollektivtrafik kan få barn att smälta samman, och taxibilar får inte bära bilbarnstolar. Taxi, å andra sidan, kräver ingen parkeringsplats. Även om en taxi kan vara snabbare än en kollektivtrafik, kan de vara mindre bekväma.

Kompasskort: Om du reser med flyg finns det ett antal sätt att ta sig till Vancouver. Canada Line Skytrain förbinder Vancouver med punkter österut. Det tar bara cirka 50 minuter från YVR till UBC. En giltig biljett varar i 90 minuter, och du bör alltid ha den för inspektion och överföring. Skytrainen går också ofta till bergen och är kopplad till West Coast Express och Skytrain. Under rusningstid kan du också ta Kanadalinjen till UBC.

Taxi: För snabba resor är en taxi ett bra alternativ, även om det ibland är svårt att få en taxi. En meter kostar 3,20 USD och en kilometer är cirka 1,85 USD. Populära taxibolag inkluderar Vancouver Taxi, Black Top & Checker Cab och MacLure's Cab. Du kan också hyra en taxi vid sidan av vägen. Om du planerar att resa med taxi, kolla in dessa företag innan du åker på resan.

Bussar: När du är i Vancouver, glöm inte att köpa ett pass för att åka Skyride, som erbjuder en otrolig utsikt över staden. Den 6 000 kilometer långa resan är ett bra sätt att se staden, men det är också möjligt att utforska staden till fots. Alternativt kan du få ett 24-timmars hop-on-hop-off busskort och utforska Chinatown och English Bay Beach till fots.